FŐOLDAL  
AKTUÁLIS PROGRAMOK
A VITAKÖR TÖRTÉNETE   FACSIMILE TÁR   HANGZÓANYAG ARCHÍVUM  
KÉPEK A FILOZÓFIAI VITAKÖR TÖRTÉNETÉBŐL  
FILOZÓFUSOK-TUDÓSOK-FELTALÁLÓK-PIONÍROK  
ELŐADÁSOK   KONFERENCIÁK   X=Y TÉMÁK   HOZZÁSZÓLÁSOK-GONDOLATOK  
TERVEK   ALAPÍTVÁNY & PARTNEREK   KITÜNTETÉSEK  
TAGJAINK NÉVSORA   TAGJAINK-ELŐADÓINK ARCKÉPEI   KAPCSOLAT-FELVÉTEL


 

Tervek


A Vitakör tagjai szeretnék a társadalommal megosztani tudásukat, ismereteiket. A honlap egyre bővülő tartalmán túl tervezzük - az Alapítvány az Interdiszciplináris Kutatásokért közreműködésével - a filozófiával kapcsolatos oktatási-ismeretterjesztő tevékenység kezdeményezését oktatási intézmények, illetve a nyilvánosság számára. A Vitakör továbbá szeretne a közeljövőben elektronikus folyóiratot is indítani.

A Vitakör nem áll kapcsolatban pártokkal, és tartózkodik a politikai életben való részvételről, azonban tagjai erkölcsi kötelességüknek érzik és feladatuknak tekintik a társadalmi-szociális, valamint a környezeti-természeti problémák hosszú távú megoldásainak keresését. Ennek érdekében elméleti javaslatokat fogalmaz meg a jelenlegi társadalmi állapotok javítása érdekében.

A Filozófiai Vitakör keresi a kapcsolatot azokkal a civil társadalmi szervezetekkel, akik hasonló célok megvalósítását tűzték ki célul, és bízik abban, hogy összefogással és együttműködéssel, az ismeretek és tapasztalatok megosztásával  eredményesebb és hatékonyabb munkát lehet végezni.